Пролетта зелена вечно е в тебе,
свободата в крилата ти бели
светлината намира се в твоите
цветчета, любовта лъха в дъха ти.
Тази твоя красота, отвън и отвътре.
В ухание нежно и вкус деликатен ме...
кара да я хвана за ръка и да я целуна,
да я вдишам и да я прегърна.
За теб поетите пишат стихове,
за теб певците пеят песни,
за теб небеса рисуват художниците,
за теб влюбените сбъдват мечти.
Свежият дъжд в теб се настанява
и вдъхновява росата на април...
Провокира обещанието на пеперудите
и всяка птичка, която потъне в цвета ти.
Ти си най-красивото цвете на света.
Което расте само обичано и влюбено.
На теб споделят всички любовите си.
И аз " обичаш ли ме, не ме обичаш...".
© Светла Ангелова Всички права запазени