11.03.2007 г., 18:44 ч.

На една умора 

  Поезия
725 0 5
Гнева е огнен кислород -
пропадане покрай горящите етажи на света,
към твърдия му асвалтиран под -
светът, отпиващ чаша вино в здрача на нощта.

"Президентът посети Бразилия и Уругвай..."
"...важно е икономисването на гориво..."
Дай, Боже, на всички ни раздай... воля и надежда!
Не стига вече чашата му с вино...

Разкъсаните струни на китара
Викът, разкъсан в гърлото до кръв...
полепнала по обективите остава...
На света етажната жарава...

"В памет на загиналите на една..." умора.
Усещаш ли пролетната ни умора
на финансовата ни култура!!!
На асвалта кървавата политура...

"Европейски ден..."
Света и... "Парламентарно заседание".
За теб и мен... една умора, в света ни настървен
за глътка нефт...за глътка въздух - общото призвание...

Свобода!
Къде и как...Кога?!!

В памет на загиналите от една... умора!
Пропадане край горящите етажи на света,
допиващ чашата си с вино,
в здрача на нощта... небесно кино...

Във утрото на гражданската ни война,
ще пием ли със тебе още вино?
До кога?!!

© Димитър Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??