23.05.2017 г., 8:51 ч.

На гарата 

  Поезия » Любовна
247 0 6

 

На гарата

 

Дъждът отми горещите сълзи.

Последният вагон се скри във мрака

и само две червени светлини

умираха натам, в далечината.

 

Две мокри релси – лъскави стрели,

проблясваха самотни в тъмнината.

На пейката, доскоро аз и ти

съм вече сам с дъжда и тишината.

 

За кратък миг перонът опустя.

За кратък миг гълчавата изчезна.

Стопи се и човешката тълпа

в дълбоката и черна нощна бездна.

 

Часовникът – съдник неумолим,

безжалостно отмерва часовете.

Минутите отлитат като дим

на времето възседнали крилете.
 

На устните ми пари и боли

целувката, дарена на раздяла.

И огънят на твоите очи

гори без жал по цялото ми тяло!

 

Разсъмва се. Перонът оживя

и врявата прогони тишината.

А ти остана нейде там в нощта!

Потъна като призрак в тъмнината!


 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прочетох на един дъх до края. Как само си предал тази емоция, страхотно! Поздравления. Гога!
  • Тъжен, но много силен стих, Гога! Картината оживя пред очите ми.... Поздравления!
  • Прекрасни стихове, Георги, поздравления!
  • Гарите носят много специален заряд във въздуха. Толкова щастливи и тъжни очи са видели... Браво, Гога! Хубаво си го написал, хареса ми
  • Прекрасно!
  • Хубав стих!
Предложения
: ??:??