15.11.2010 г., 6:10 ч.

На градския балкон 

  Поезия » Друга
676 0 14

Пред красотата коленича –

пред хризантемите бели

 на моя балкон,

пред трепналия лист,

 обагрен в охра,

 стаил шепота на птица,

 под него приютила се…

Вдигам поглед,

 а Родопа планина грабва го,

 уж на шега,

 със сто гайди, с ручила,

 с тежко вино и стада,

 звънък смях на чанове –

 сякаш припнали деца…

 Пред красотата коленича. 

© Росица Танчева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??