21.12.2023 г., 11:13 ч.

На Игнажден 

  Поезия » Философска, Гражданска
215 2 0

                                   На Игнажден

 

 

Аз теб каня Господи, моля те ела,

в моят дом ти първи днес го посети.

Вдъхни в мен вярата, да няма тъга,

и моите грешки моля те ти прости!

 

И аз съм като всички, човек обикновен,

живея, усмихвам се и страдам с тъга.

Но с дарбата си от теб съм необикновен,

пиша стихове за хората, дарявам ги от душа.

 

И пак ще дойда в черквата, в твоя дом сега,

ще се поклоня, ще сведа пред Теб своята глава.

Моля те за здраве и късмет на мен и моите деца,

да има радост и щастие на нашите лица!

 

Пак ще се преклоня ниско пред иконата ти сега

и ще ти благодаря аз от своето сърце и душа.

Ще те помоля да пазиш и бдиш над моите деца,

аз ще славя твоето име Господи пред хората!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??