На Игнажден
Аз теб каня Господи, моля те ела,
в моят дом ти първи днес го посети.
Вдъхни в мен вярата, да няма тъга,
и моите грешки моля те ти прости!
И аз съм като всички, човек обикновен,
живея, усмихвам се и страдам с тъга.
Но с дарбата си от теб съм необикновен,
пиша стихове за хората, дарявам ги от душа.
И пак ще дойда в черквата, в твоя дом сега,
ще се поклоня, ще сведа пред Теб своята глава.
Моля те за здраве и късмет на мен и моите деца,
да има радост и щастие на нашите лица!
Пак ще се преклоня ниско пред иконата ти сега
и ще ти благодаря аз от своето сърце и душа.
Ще те помоля да пазиш и бдиш над моите деца,
аз ще славя твоето име Господи пред хората!
© Валентин Миленов Все права защищены