29.11.2018 г., 10:24 ч.

На инат. 

  Поезия » Свободен стих
558 7 2

Не зная още 

колко, 

но имам път да 

извървя. 

И още радости и 

болки 

ще ме усмихват и 

болят...

 

Аз няма как да 

коленича, 

със жален поглед към

небето. 

За мене Господ не наднича, 

над Елисейските 

полета. 

 

И няма! Няма да се 

моля! 

Блажени, праведните да ме

хулят! 

Аз, грешник съм по моя

воля, 

че даже Дявола се 

чуди... 

 

Така, че колкото и да не

вярвам - 

живота изначало е преди 

смъртта! 

За мене може да пропее

гарван. 

Инат съм! Няма да 

умра!..

 

Стихопат.

(Danny)

29.11.2018

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??