16.10.2005 г., 20:18 ч.

На изток ще потегля 

  Поезия
902 0 4
На изток ще потегля
и там, от планината,
щом само се покаже -
ще скокна на Луната!

Защо ще го направя?
Не, няма да отричам:
затуй ще го направя,
защото я обичам!

Такава е и ярка,
и светла, и красива,
а толкова е нежна
и плаха, и свенлива!

Ще я притисна силно
и с обич до сърцето,
и двамата със нея
ще литнем във небето!

Със длани ще я милвам,
с шеги ще я разсмея,
а после - във зенита -
ще легна върху нея!

А след това - за радост
и щастие на всички -
ще ни дари Луната
със мънички лунички!



© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??