На кладата отиваш ти,
зад тебе са неволи и беди,
зад теб са идеали и мечти,
тук почва полетът Нагоре.
На кладата е твоята Голгота,
оставяй свойта тленна плът,
отхвърляй тука ти хомота,
тръгни в сияйния си Път.
На кладата изпитват теб -
Духът, желязната ти Воля,
преходното умира в теб,
безсмъртното, то вечно ще живее.
На кладата разкрива се Човекът
и ражда се божественото пак,
на кладата освобождава се Душата,
ликуващо сияят Небесата!
© Ангел Филипов Всички права запазени