24.12.2008 г., 11:44 ч.

На Коледа 

  Поезия
698 0 22

 На Коледа 

 

Рождество Христово!

Пухкав сняг навън вали.

Трапезата богата, вкъщи,

нека Бог благослови!

Да ни дойдат скъпи гости,

скъпи гости, коледари,

да играят и попеят

те пред млади и пред стари!

Тате вино да налее,

колачета мама да даде

и после всичките на двора

да извиеме хорце!...

 

Нека в къщите да има

много здраве и късмет

и щастливи да живеем

всички хора занапред!

Моля ти се мили Боже,

за всички хора по света,

направи така - да може

да пребъде радостта!

Нека няма болни, гладни,

Боже мил добър бъди

и всеки, който те прославя,

щедро ти възнагради!

 

Весела Коледа!

© Валентин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??