1.05.2013 г., 22:36 ч.

На късмет 

  Поезия
755 0 11

 

За чувствата потърсиха ми сметка.

Сърцето ми виновно е за всичко -

живееше във твърде тясна клетка

и просто днес политна... като птичка!

 

Навярно ще ме сметнете за луда -

във парка снимам влюбените гълъби,

и готвя в полунощ (не по принуда),

лица рисувам върху морски жълъди...

 

А после с името му  ги кръщавам

и в стихове описвам лудостта си...

Любов ли е? Ужасно се надявам!

Намерих го без карти и компаси.

 

А само колко дълго съм го чакала...

Добър, забавен, умен и... поет!

Не ми търсете сметка! Хващам влака

към  гара „Обич”!

                                  ... Ще е на късмет!

 

Павлина Соколова

 

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??