11.02.2015 г., 7:49 ч.

На махленската... 

  Поезия » Друга
635 2 6

 

Не смей 

да ми залепваш етикети,
когато като мен не ме познаваш!
Не сме си пили заедно кафето
прибързани клейма за да раздаваш...

 

Не ти отива ни на възрастта,
(пък камо ли на профилната снимка)
да сплиташ клюки. Потуши страстта
и потренирай истинска усмивка.

 

Не, не от тези... Тези са ми ясни - 
под блясъка им все Вълчан се крие, 
и ей така - от упор и на тясно,
усмихвайки се - нож ще ми забие.

 

Какво е удоволствието не знам
да пъхаш нос във чуждата паница,
а после без грам усет и без срам
от мравката да правиш ти... слоница.

 

Не се съмнявам аз, че без проблем
и ангела ще нарисуваш грешник,
но вместо да се занимаваш с мен,
защо не почнеш стаж в

... някой жълт вестник?

 

 

Павлина Соколова

 

 

 

 

 

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??