27.03.2019 г., 8:37 ч.

На майка ми 

  Поезия » Друга
528 2 3

Не е било да ти говоря много, знаеш!

И този път на друг не ще приличам.
Туй знам пък аз, че истински желаеш!
А то е:
- Майко, колко те обичам!

Веднъж пропуснах да го кажа кратко
и всяка вечер тръпки ме побиват...
Бе просто:
- Много те обичам, татко!
- Затуй пък, майко, още дълго ти ми трябваш жива!

Било е мойта дума дупка да отвори.
И всякак е било. По-тежко даже...
Но щом сърцето ти за мене заговори
дори и Бог забравя как да ме накаже...

© Ботьо Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??