28.05.2019 г., 10:53 ч.

На мама 

  Поезия
1479 5 6

Минават дните, мамо... И годините...
Без теб студен и празен е светът...
Отдавна, мамо, ти от нас замина...
В небето търся твоята звезда...

 

Къде си днес? Щастлива ли си, мамо?
Тъгуваш ли за своите деца?
Бих дала всичко, да докоснеш само
с любов и нежност моята ръка;

 

да видя пак очите уморени,
преливащи от обич, доброта;
да споделя и радост, и проблеми,
да бъдем майчица и дъщеря...

 

Заблуда е, че времето лекува,
че мъката полека избледнява.
В съня ми нощем идвай само...
Не ме забравяй, мамо...

© ВАНЯ СТАТЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??