Времето не заличава
от сърцето твоя лик красив
и прекрасните моменти,
избледняващи в делника ни сив.
Липсваш ми ти, мила мамо,
често те усещам аз до мен
кацнала на моето рамо
като ангел нежно бял, свещен.
Чувствам твоята прегръдка,
а сълзите ни се сливат в тишина
и отпивам малка глътка,
за да отмия тази празнота.
Изпълвам се отново със блаженство
в миг съкровен, ний само аз и ти,
не искам да те пусна да си тръгнеш
о мила мамо, светлина ми изпрати.
Обичам те и вечно ще те помня-
душа ти, изпълнена с човещина
затварям аз очи, за да си спомня,
усмивката, сияеща от добрина...
© Елена Трендафилова Всички права запазени