1.08.2007 г., 22:33 ч.

на мама, с болка и любов 

  Поезия
1304 0 14

Приятели от сайта, на тази дата преди години загубих моята майка. Благодаря на тези, които ще прочетат стихотворението.

                
                                      Мамо,
Толкова много неща не успях да ти кажа - прости!
Тъмна болка приспива ме днес вместо твоята ласка.
Девет чифта железни обуща изтрих -
не успях да догоня в очите ти светлия блясък...
Девет царства пребродих - и нямаше жива вода,
девет каменни хляба изядох - душата е гладна.
Във гърдите ми няма сърце - то ми светеше в тъмна гора -
не успях да те видя - превърнах сърцето си в камък.
Ако някога думи съм казвала - тежки и зли,
ще намразя гласа си - но думите как да обърна?
Нека дяволът вземе душата ми, нека боли,
нека адът замръзне, но само за миг да се върнеш!
Мамо, моето щастие някой разпъна на кръст -
от кръвта му ти пиша писмо - без адрес - получател -
само сълзи топят ослепялата пръст.
Тях ти пращам. И тиха милувка от вятър...

© Невяна Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??