27.09.2007 г., 11:29 ч.

На мислите ми песента 

  Поезия
628 0 25
Дочуваш ли как  мислите изтичат
със звуците на последните щурци,
посланията нежни от звездите
загнездват в двете ми очи.
Диханията, трепкащи в гърдите
под булото на скрита мараня,
изгарят издълбоко суетите
с очите ми  на влюбена жена.
Забравям страх, прикритост, болка.
Грехът немее от любов...
Припява в гърлото ми чучулига
трелите есенни на нежен послеслов.
Във шепите си нося ти утеха,
една усмивка на обичаща жена,
нозете ми - криле на птица -
към теб ме водят с песента.
Отдавна със щурците си говоря
за теб, за мен, за любовта...
Изтичат мислите, а аз занизвам
листата есенни на лунна светлина.
Дочуваш ли на мислите ми песента?
Последните щурци все още пеят.
В очите ми догаря тихо есента,
но все така звездите там живеят.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??