Стара Загора, мой град на мечтите!
На поетите вечни, с широки души!
На правите улици, вълшебно ухаещи,
с упояващо нежен аромат на липи!
Нощем небето над теб е обсипано
с бисери светли, красиви звезди!
Денем слънцето щедро раздава лъчите си,
с ангелска нежност на хора добри!
Стара Загора, и вечна, и млада!
И стара, и нова, такава си ти!
От тебе величие древно извира!
Катедрално красива, поклон приеми!
Обичам те истински, моя Стара Загора!
Във тебе живея, работя, творя!
И с никой друг град не бих те сменила,
защото аз знам, ти си моя съдба!
Tanelia
09.06.2012
© Мариана Георгиева -Танелия Всички права запазени