15.02.2018 г., 18:23 ч.

На Нора 

  Поезия » Любовна
432 0 1


И днес стоя аз пак замислен
Сред тази мрачна пустота
Моят път от бялата луна осветен. 
Ще останат ли следите ми до пролетта
Ще видя ли нежната й усмивка отново? 

 

Демонът даже тъгува, а ангелът ридае 
В една душа на смърт обречена
Устни, посинели, нашепват едно име

Едно име, име на една жена

 

Къде е тя?.. пита се тъжно едно сърце

Защо бяга?.. протягат се две жадуващи ръце
Една единствена се оказа тя 
Окова в плен моята душа

 

Любов, нежност, прегръдка
В тях се крие смисъла на живота
Сред тази мрачна пустота
Път да откриеш осветен

© Александър Стойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно е продължавай все така ! Поздрави. 😊
Предложения
: ??:??