28.02.2019 г., 15:19 ч.

На онази с баничката 

  Поезия
217 1 1

Хвърли си баничката, Госпожа!
И не със мазни пръсти - мойта книжка!
Едва ли друга да издам ще се реша,
така че с уважение я пипай!

 

Държиш да даваш ум? Не я петни!
Аз ще приема твоите оценки.
Това е твое право. Но грешиш,
ако си мислиш, че допускам всеки

 

да ми прелиства грешнат душа,
да редактира грешните ми песни,
емоции, споделяне, тъга,
да дестилира "а ла поетеса"!

 

Чети я, ако щеш, отзад напред.
Чети я, ако щеш,със вентилатор.
Дори я коментирай както щеш,
но страниците, моля те, не цапай!

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??