Някой ден след лятото,
на пуст, далечен плаж
ще тръгна срещу вятъра
олекнал – без багаж.
Морето ще е бурно,
разхвърляно, зелено,
а вятърът ще брули
със есенно студено.
Ще крача бос по пясъка
със спомени в очите,
ще търся както някога
бутилка сред вълните.
Ще срещна стари дънери,
захвърлен амбалаж,
раздърпани чадъри,
обрасъл в тъжно плаж.
Брегът ще е запуснат
без пясъчните кули,
без плажните закуски,
купоните през юли...
Но близо край скалите,
край есенните вопли,
ще спра за миг очите
в очите твои топли.
И този ден след лятото
на запуснатия плаж
ще затрептя от щастие
до истински мираж.
Брегът ще се отдръпне
от студените вълни.
На плажа ще замръкна
със теб очи в очи!
© Yuri Yovev Всички права запазени