13.12.2012 г., 11:13 ч.

На почивка през лятото 

  Поезия » Философска
376 0 5

И аз съм тръгнал на почивка
да хвана тен и топлина,
да найда своята усмивка
и да развея знамена!

Тук лятото пещта разгаря
и сипе жар и синева,
заканите си все повтаря,
изгаря сухата трева!

Аз тръгнах с моя оптимизъм
за слънце и за добрини...
с романтика и романтизъм
да найда в тия  времена...

Самара от гърба си свалям,
за да почистя своя двор...
Каръците си да разваля...
да блесне моят кръгозор!

Да върна своята усмивка
и буреносната душа...
Живях спартански без почивка,
дано сега се утеша!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??