28.11.2010 г., 15:40 ч.

На птица в окото 

  Поезия » Философска
976 0 19

На птица в окото

 

Притиснал във душата си небето,

той крачи сам – през облаци и дим,

на храма Божи не съзрял кубето

и не дочул божествения химн...

 

Не спира, мълчешком върви, додето,

изтрил гротескния бохемски грим,

на птица във окото спрe сърцето –

последният изгубен пилигрим.

 

 

© Плами Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??