16.02.2008 г., 13:13 ч.

На птиците 

  Поезия » Философска
876 0 7
 

На птиците

 

Тях - птиците - не ги проклинай.

Не хвърляй завист върху полета,

предначертан в небесни линии,

недосегаеми от хората.

 

Те - птиците - сами измислят

небесно-песенни истории,

и после вятърно ги следват

във непознати траектории.  

 

Тях - птиците - не ги е грижа,

че полетите са безпочвени,

и че безсмислено се нижат

с ръце към слънцето проточени.

 

Те - птиците - не се затварят,

зад ледно-каменни решетки.

Небето само ги улавя

във слънчево-златисти клетки.  

 

Василена Попова

13.02.2008 г.

© Василена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??