25.07.2011 г., 0:05 ч.

На рождения ден на Йордан Кръчмаров 

  Поезия
961 0 7

 

 

НА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ЙОРДАН КРЪЧМАРОВ

 

 

                                                                                               24 юли 1948 г.

 

Приятелю,

дойдох да ти прелея от моето вино,

дето, когато го пия, ме стиска за гърлото

и ми лъха на твоите стихове,

и ми говори с гласа на добрите ти гълъби,

и ме вика в лодката си Барба Анастаси,

и е тръпчиво като аромата на къпината,

която над гроба ти с тревожните залези гасне,

а сутрин изгреви за всички хора вика.

 

Не сме се виждали, а се познахме.

Към теб вървя преди да съм проходил още.

И пронизва ме с молитвите си твоят вятър,

и отнася ме все по-далеч от пошлото...

 

Дойдох през дупката от гвоздея в сърцето ти да зърна небето

и твоята звезда, която често нощем в сърцето ми свети.

 

 

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??