6.04.2010 г., 11:08 ч.

На село 

  Поезия
2010 0 21

Бащин двор -

в чимшири и лалета,

бор зелен -

подпрял с върха небето,

ябълките -

нежно нацъфтели,

наесен клони

с тежък плод навели.

 

Кошари пълни

с агънца скокливи,

поляни тучни,

вретенили ниви,

стадата кротки,

по зелените баири

и песен медна

от кавала на пастири!

 

А празниците -

с тъпана, с кларнето,

и вито, шарено 

хоро напето,

за хубостта

на мойто родно село

сърцето ми е зажаднело! 

 

 

 

© Ракина Радева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??