15.05.2020 г., 0:25 ч.

На село 

  Поезия » За деца
473 0 0

На село аз обичам

баба да ме води,

по ливадата да тичам,

в гората да ме поразходи.

Камъчета във реката

да хвърлям до насита,

да скачам във водата

с усмивка дяволита.

На баба да помагам

в голямата градина,

с ръчичка да посягам

към храстчето с малини.

Шарената котка да погаля,

вода на кучето да дам,

кокошките със жито да нахраня,

защото вече съм голям.

А вечер, след игри на двора,

сгушен в баба, най обичам.

Заспивам, капнал от умора, 

докато приказка ми тя прочита.

© Иделина Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??