8.11.2011 г., 10:40 ч.

На сестра ми 

  Поезия » Друга
2064 0 10

          НА СЕСТРА  МИ

 

На перона шумен, на познатата гара,

сред морето от хора забързани,

скъпа усмивка е светлината на фара.

Прегръдка топла… сълзи неизбърсани.

 

Сестра ми - страж на детските ми спомени,

повежда ме към бащината къща,

запазила  грижливо родните ми корени,

заради които винаги се връщам.

 

Старата асма отвори пазва щедра.

И като ято гълъби изпърхаха

във филм вълшебен спомени от детството -

един след друг се запревъртаха.

 

Видях килим от калдъръмчетата бабини,

усетих маминото сладко,

чух мъдрите слова на дядо ни

и хуморът неповторим на татко.

 

И детските вражди за куклата Лиляна,

моминските ни трепети и тайни,

майчината гордост... болка от измяната

и щастие от детски смях. О, спомени омайни!

 

Денят със тихи стъпки си заминал,

а ние, времето забравили, говорим.

Песен на щурците ни партнира,

луната умилена гледа ни отгоре.

 

 Сестра ми, мостът между минало и днес,

 с влага във очите ме гледа от перона.

 Влакът ме погълна в тъмната си паст

 и плаче душата за родните корени...

 

 Прошепвам през стъклото: ”Обичам те, сестричке!"

 Но вятърът открадна думите безгласни...

 Дано, дано, видя го във очите ми!!!

...........................................................

 С луната си припомняме мигове прекрасни...                          

 

© Гени Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много тъжно и красиво... За пореден път се убедих, че най-красивите неща могат да бъдат почувствани истински само със сърцето... Сърдечен поздрав, много ми хареса!
  • Чоно, Сиси, Радка, благодаря, че споделихте!
  • Разчуства ме и мен. Спомних си детството.
  • Много е красиво, истинско и тъжно!!!
    Поздравления!!!
  • Кети, Ваня, благодаря, че не останахте равнодушни!
  • Кръвната връзка няма равна на себе си! Поздравления за проникновения стих, разплака ме!
  • Много е хубаво, това посвещение на сестра ти! Тъжим, но живота е такъв. Поздрави!
  • Носим спомените в сърцето си-понякога тъжим, но това ни прави живи!
    Елена, Минка, благодаря от сърце!
  • Да знаеш как ме натъжи и всичко минало върна в мен!Поздрав сърдечен!
  • ........... !!!!!
Предложения
: ??:??