7.12.2013 г., 14:20 ч.  

На север 

  Поезия » Философска
422 0 0

На север

На север - там, където съм роден,
из равнините, вдъхновен от Дунав,
тече във вените живот благословен
понесъл дъх свещен и звънка струна.

В прозорците отекват гласове
през полета на птици в небесата
и бродят вечни, запленени ветрове
дошли през дълбините на земята.

И ти щастлив и мъдър, вдъхновен
протягаш топли длани към съдбата
и твоят светъл дух сияе озвезден -
щом имаш сила, воля над нещата.

Лъчиста

 

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??