29.11.2015 г., 22:17 ч.  

На Шипка всичко е спокойно 

  Поезия » Гражданска
792 1 0

Мълчи балканът, че е с напоена от кръв земя.

На Шипка всичко е спокойно след тежката  война.

О, Шипка, велика, славна ти.

Колко ли мъки си видяла през тежките борби.

 

Колко кръв  се е проляла на великите герои?

Колко орди стъпиха по твоите земи?

Славата залива ни днес като порой,

че кръвта им в теб попи!

 

Виковете им и днес се чуват като тътен.

О, Шипка, никой не прободе сърцето бойно!

Споменът ти лют винаги ще остане мътен.

Но така направи, че днес на Шипка всичко е спокойно!

 

 

 

© Никалас Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??