13.10.2005 г., 6:23 ч.

На сутринта 

  Поезия
889 0 0
Лежа полекичка на тротоара,
край мене хората вървят на пръсти,
в главата ми"хота навара",
старица милозливо ме прекръсти.

Лежа внимателно на тротоара
всред панаир на суетата.
Човеци в мрачна надпревара-
аз тихо им броя краката.

Над мене някой проговаря:
"Върви си в къщи,на кревата"
Какво му е на тротоара?
Красиви плочки в два-три цвята.

Спокойно,дом ми е земята,
космополит съм аз,космополит...
В главата ми кънти кантата,
а утре ще съм брат на Пит,
                     брат напит,
                     брат на Питбрат му

© Светлозар Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??