14.01.2008 г., 12:24 ч.

На татко 

  Поезия » Бели стихове
5718 0 6

Помня аз онзи ден,
онзи Свети Валентин,
мрачен и студен ден...
... траурен ден.

Отидох аз до тебе,
ала теб вече те нямаше,
стоеше тъй застинал и студен

в онзи мрачен за мен ден.

Вярвах аз наивно,
че лекарите ще те събудят,
макар плътта ти студена да бях докоснала
и да знаех, че вече те няма.

Никой не можа да те събуди,
да ми върне годините на мъка,
да изтрие сълзите ми солени,
да ме накара да преглътна мъката непреодолима.

Отиде си ти от този свят,
когато най имах нужда от тебе,
годините, когато израстнах и помъдрях,
дните, когато трябваше да се гордееш с мене.

Спомням си те аз често,
мъдър и добър човек,
моя татко, моята опора
кой ли те отне в онзи фатален ден?

Сълзите ми започват да изсъхват,
не остана вече и капчица от тях,
спомените ми ме гонят и ме мъчат,
боря се всеки ден със тях.

И ето ме сега - голяма,
с големи мечти и идеали,
ала теб те няма - да ме видиш
с балната рокля в този ден
и сините ти топли очи да видя,
и усмивката ти, когато се гордееш.

Спомням си аз с мъка,
сълзите ми напират в мен за пореден път,
ала смъртта ти беше за мене урок -
научи ме да бъда голяма и на петнадесет,
изтласка ме в морето от мъка
и научи ме да бъда силна.

Помня аз онзи ден,
онзи Свети Валентин,
мрачен и студен ден...
... траурен ден... няма да го забравя!



Искам да благодаря на Рима (Ани), която беше първият човек, който ме прегърна в онзи ден...

© Бианка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Моят татко също си отиде... Бях на тринадесет години и сега, когато съм едва на петнадесет се чувствам пораснала... Знам как се чувстваш и знам, че ничия дума не помага... В момента, в който събереш сили да си кажеш "Продалжавам!" някак всичко се променя... Единственото, което мога да ти кажа е Продалжавай!
  • Благодаря ви...
  • Ти никога няма да забравиш "онзи ден" и дните предишни. Той, мила, също няма да те забрави, той ще бъде винаги до теб. Поклон!!!
  • Лека му пръст! Никога не казвам "Бог да го прости!, защото нашият бог е сътворил повече жестокости, отколкото добри неща. И затова трябва ние да му прощаваме, а не той на нас. Затова:
    Лека му пръст!
  • Поклон!
  • тъъжно...съпричастна съм...
    с обич, Бианка.
Предложения
: ??:??