25.12.2013 г., 18:37 ч.

На теб 

  Поезия » Бели стихове
1020 0 5

И как искам небето мое да видя отново,
в твоите сини очи себе си да огледам
И в тях, отражението, което оставих у теб
И как те белязах завинаги
Или как ми се иска да бях.

И как искам в спокойствие пак да заспя,
в тези твои ръце и в рая, който ми носеха те
макар и за кратко.

И как искам сигурността,
която ти никога не ми даде,
пък и аз никога не поисках,
от страх да не ми я откажеш,
както се отказа от любовта.

Но как не мога за теб да не мисля, а искам
дори за кратко да не нахлуваш в ума ми
и да превземаш всичко – що твое, що не

И много други желания имам,
а най-голямото ти си.
И онази твоя ехидна усмивка,
с която спираш дъха ми
и всичко започва отначало...

© Пясъчна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??