29.10.2013 г., 22:20 ч.

На теб... 

  Поезия » Любовна
704 0 0

Очите твои като две звезди

денят ми ярко озаряват,

рисуват те по мен мечти

и сърцето ми завладяват.

 

Косите твои изящно разпилени

разсъдъка ми опияняват

и трепети от тях породени

мен безвъзвратно покоряват.

 

Усмивката ти нежна, мила

в душата ми се отразява

и с нова, по-страшна сила

всяка мисъл на теб подчинява.

 

Устните ти изящни и изкусни

всяка мисъл моя те превръщат

в копнеж, как от тях аз вкусвам

и той напълно ме поглъща.

 

Чертите ти така прекрасни

необратимо ме влудяват

и със сърце на тях подвластно

всеки негов удар те пленяват.

 

Ръцете твои така любящи

докосват всяка струна в мен

и с желание във мен пълзящо

взимат разума ми в плен.

 

Красотата ти приказно ефирна

ден след ден от теб струи

и мечтая все така неспирно

като роза в ръцете мои да цъфтиш.

 

 

 

 

                                                                                            ... за нежността, която не съумях да ти дам.

© Станчо Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??