8.03.2017 г., 7:46 ч.  

На теб приляга най-красивият букет 

  Поезия
710 5 15

Творецът, казват, е създал Адам от кал
и пуснал го по сушата да крачи.
Че е самотен, после станало му жал,
замислил се за негова другарка, значи...

И от реброто на най-първия човек,
извайва той  далечната прабаба Ева.
Да бъде спътницата му!... От век на век,
до него редом тя да крачи, я заклева.

Да бъде майка, и любима, и жена,
навред край себе си да сее само обич!
Да бъде упование, опора, светлина
за бедния Адам в житейските тегоби.

 

Това - в прастари и далечни времена.

Минавали стотици, хиляди,  години...

И ето те най-сетне теб - съвременна  жена!...

Все крачиш до Адам в житейските пъртини...


Създадена си да си цвете и кинжал -
сърцата с обич нежно да пробождаш,
да бъдеш тази, за която е мечтал !...
С любов живота с нея да преброжда!

Наоколо му да създаваш красота,
да пазиш огъня в семейното огнище,
да го даряваш с луда страст във любовта,
че без любов животът ни не струва нищо!

На теб приляга най-красивият букет
от топли думи и любов копнежна!
И стих ти посвещава не един поет,
омаен цвят си, красота и нежност!...

 

ЧЕСТИТ  8  МАРТ,  МИЛИ  ДАМИ !

 

© Роберт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??