Когато си навършил вече тридесет
и разумът е подчинил почти
на чувствата затихващите приливи,
поспри се, обърни назад очи
и виж дали следата ти е чиста –
сърцето красота ли е творило
или димят след него пепелища?
Земята, по която си преминал,
със своя благослов ли те дари
или опустошена ще проклина?...
Пред себе си ти сам отговори
в деня рожден, на тридесет години!
Албена Димитрова
25. 2.1983.
София.
© Албена Димитрова Всички права запазени