23.04.2019 г., 22:36 ч.

На Велийца имах среща 

  Поезия
453 3 1

Тръгнах вчера окрилéн

на разходка в планината.

Кучето пое със мен,

сняг нагазихме в гората!

 

Гледам тънещ във забрава

рухнал паметник, червен.

С неговата ,,вечна слава",

 но от Времето  сломен!

 

Качихме се на баира,

дето ветрове се срещат!

Лае кучето, не спира

и за друго ме подсеща:

 

през дванайсета година

тук човешка кръв се ляла!

Разделената родина

в едно тогава се е сляла!

 

Венцѝ и камък обновен

с имената на герои,

а до името Адем

е името и на Благой!

 

Редом с Георги, Атанас,

с Павел, Петър и Иван,

с арменеца Ованес

загинал е и Сюлейман!

 

На Велийца имах среща

там, във горските покои!

Студено бе! На мен-горещо

с четирисет и два герои!

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Пишеш винаги с приповдигнато чувство на патриотизъм, което е не само похвално, но и за пример на мнозина! Радвам ти се, Исмаиле!
Предложения
: ??:??