25.04.2012 г., 9:45 ч.

На Великден 

  Поезия » Любовна
554 0 0

                         На Великден

 

Божият син бе възкръснал от мрака.

Пееха химни камбаните.

Втори живот обичта ми дочака

в мигове, в нищото хванати.

 

В храма вървеше света литургия -

теб не намериха никъде.

АЗ те отвлякох с любовна магия,

мой да си с кръвно обричане.

 

Твоята с моята кръв се допълни,

както душите ни вплетени,

и самодивският вятър прокълнат

с писък докосна ръцете ни.

 

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??