Сбор се свиква пак сега,
ще ходим ние отново на война,
без страх и колебание в нашите сърца
ще водим люта битка със врага.
И тръгваме на път за таз война
със гордо вдигната глава,
и още не изгряла втората зора,
ние влязохме в схватка със врага.
За защита и слава на нашата обичана страна
ще водим битка до смъртта,
и докато Господ приеме нашата душа,
героично загинала от вражеска ръка.
Ето дойде краят на таз война,
продължила доста дълго тя,
победа спечели нашата страна
и върна на всички ни мира.
© Валентин Блажев Всички права запазени