На Връбница. Света Неделя.
Пред храма - хрисима тълпа.
Незрящи идат да прогледат,
сакати - да проходят пак.
И свещи, и зелени клонки,
и просякинята с дете.
Един търгува със иконки,
друг се навърта да краде.
А-а, моята душа ли? Там е.
Ама и тя едни ги върши!
Стои в градинката пред храма
и чака празникът да свърши.
И да ни поведе безмълвна,
и без да знае накъде,
слепците, мен и оня, тъмния,
дошъл пред храма да краде.
© Райчо Русев Всички права запазени
но прогледна само един
Не се иска да имаш очи,а душа за да видиш ... приемам го лично защото почти на всяка Връбница го виждам за съжаление!
Здравей!
Христос воскресе! Мир и хармония в душата ти да бъде!