14.06.2016 г., 8:50 ч.

Набързо 

  Поезия
262 0 1

Съвсем набързо ме ограби;

ей тъй - поредна бурна нощ,

с пробуждане и кратки свади,

сдобрявания за разкош,

 

тържествен ритуал, сношение,

заспиване на морна длан,

притискане корем в корема

(часовникът мълчи пиян)

 

 и през кафявите завеси

наднича воайор-денят.

Съвсем набързо ме обеси

на собствената ми лъжа,

 

че съм намерила утеха;

тревогата проникна в мен.

Съвсем набързо се облече

(часовникът мълчи смутен).

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стихът е разголващо откровен, в това му е силата, само думата сношение някак не ми стои добре. Но като цяло е нещо много силно!
Предложения
: ??:??