2.11.2004 г., 10:06 ч.

Начало 

  Поезия
2043 0 0
И пак тече часът, а аз скучая,
ти си долу, чакаш ме, а аз мечатя:
ще сляза, ще се вгледам в твоите очи,
всеки от нас от срам ще мълчи...

Ах, как искам по-смело да се държиш,
като ме видиш, да ме поздравиш,
ръката ми да хванеш и да ме прегърнеш
и устните ми вечно да жадуваш.

Но не! Смутено ний стоим на входа,
думите не чуваме от тез на други хора.
И звънецът бие, аз съм огорчена,
не върви със тебе, аз съм натъжена.

Вечер ме докосваш, милваш, гледаш мило;
сутрин очужден си, сърцето се е скрило
зад пречки - хиляди причини.
Аз ще те имам и след хиляди години...

© Яна Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??