9.02.2018 г., 18:00 ч.  

Над Коледната погача 

  Поезия
175 0 1

Само Тъжна жена
знае какво да даде на Тъжния мъж
тълкова много тъга има в душата й.
Толкова жажда да бъде добра,
която навътре струи,
не навън,
защото тя има малко приятели.

 

За нея ще кажат –
студена е и е зла,
а тя е просто Тъжна жена,
омесена от тестото
с тъга необятна.
После някой пределял
тестото на две
и омесил една Тъжна жена,
а другата част от тестото –
за нея нямам понятие.

 

Но когато Тъжният мъж
внезапно се появи,
върху Коледната погача
не сълзи ще закапят,
а Витлеемски звезди,
защото тъжните хора
ще се отучат да плачат.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Публикувано в "Литературен свят" 2018, бр. 103 февруари

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??