25.11.2009 г., 18:09 ч.

Надежда 

  Поезия » Философска
616 0 2

Сама на края на света

стоя и тъжно гледам дните.

А слънцето пред мен сега

блести по-ярко от звездите.

 

На тази пропаст виждам край,

надолу всичко е в тъма,

а аз стоя сама и зная,

че ще пропадна в пропастта.

 

А слънцето блести пред мене

и тихо чувам аз слова:

"Бъди до мен, бъди със мене,

недей да падаш в пропастта!"

 

Сърцето ми отново страда

и търси начин да умре,

но ето, че и таз награда

това море му я отне.

 

А морето е от знание

и от сбъднати мечти.

Дали ще бъде наказание

за птицата да полети?

 

Привидно нищо няма смисъл,

освен живота и света.

Каквото и да правиш с мисъл,

недей да падаш в пропастта!

 

Бъди за себе си спасител,

бъди добър, безкрайно лош.

Когато видиш своя смисъл,

ще разбереш и тази нощ.

 

Защото, всъщност, в живота

целта на всеки е една-

бъди искрицата жарава,

която пали любовта!

© Йоана Йосифова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления, момиче! Финала е прекрасен! ( не само той, разбира се)
  • "Защото, всъщност, в живота
    целта на всеки е една-
    бъди искрицата жарава,
    която пали любовта!"
    Ти ме разби!
    Йоана, това е страхотен стих!
    Благодаря ти!
Предложения
: ??:??