26.12.2010 г., 9:45 ч.

Надежда 

  Поезия » Друга
539 0 2

Н А Д Е Ж Д А

 

Надеждата крепи Човека-

това е истина прастара.

Така било е ощ от века,

по-лек му прави тя товара.

 

Надежда няма ли, замира

сърце юнашко в гръд корава.

Остави ли те, всичко спира

и краят близо е тогава.

 

Искрица може да е малка,

има ли я, гледай напето.

Дори и да изглежда жалка,

тя сили дава на сърцето.

 

Понякога искрица може

пожар ограмен да направи.

Затуй те моля, мили Боже,

тя нивга мен да не оставя!

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Съгласна съм с Руми, предлагам ти "Така било от памтивека". Също в последния ред, би могло да бъде "Тя нивга да не ме оставя", но все пак ти си знаеш най-добре. Весели празници!
  • "Дори и да изглежда жалка,

    тя сили дава на сърцето."

    Поздравления!!!
Предложения
: ??:??