Н А Д Е Ж Д А
Надеждата крепи Човека-
това е истина прастара.
Така било е ощ от века,
по-лек му прави тя товара.
Надежда няма ли, замира
сърце юнашко в гръд корава.
Остави ли те, всичко спира
и краят близо е тогава.
Искрица може да е малка,
има ли я, гледай напето.
Дори и да изглежда жалка,
тя сили дава на сърцето.
Понякога искрица може
пожар ограмен да направи.
Затуй те моля, мили Боже,
тя нивга мен да не оставя!
© Анка Келешева All rights reserved.