8.02.2017 г., 16:12 ч.

Надежда 

  Поезия
516 4 18


Някой ден ще си купим имот
в изоставено българско село,
с две безстрашни вълчета за СОТ
и със сламен дюшек за постеля.

 

Ще се будим по първи петли
и ще пеем със славеи в храма,
а след служба, по пъстър килим
ще се връщаме – рамо до рамо.

 

Ще ухае на билки и мед,
край огради, прелели в зелено.
Ще рисуваш живота навред,
аз ще пиша, от цвят запленена.

 

Ще препускаме с диви коне,
ще отглеждаме благи лисици
и сърнички – дузина поне,
даже хор от щурчета и птици.

 

Всеки ден ще е чудно красив,
всяка нощ ще е приказно нежна.
Някой ден ще си много щастлив.
Днес за двама ни имам надежда.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??