3.09.2009 г., 15:45 ч.

Надежда 

  Поезия » Бели стихове
445 0 0

Надеждо моя,
накъде си тръгнала?...
Да търсиш истината
по пътища прашни,
в къщи модерни
или палати безценни -
с огради защитени.
Надеждо моя,
не се отказвай -
сбъркала посоката.
А тя е там,
където е зовът
за порива светъл,
гласът на праисторици
и автори
с перото гъше...


© Николай Пеняшки - Плашков
     

© Николай Пеняшки-Плашков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??