Надежда ли?
Откъде намирам сили
все още да живея
- и аз сама не зная.
Когато най-близките
ми причиняват болка
с изгарящо желание
в калта да ме заринат,
достойнството и гордостта ми
на сметището да изхвърлят...
- как тогава да живея?!
Вместо ръка за помощ,
с пръст ме сочат:
"Неудачник, нищожество си ти!"
Покажете ми извор бездънен,
от който надежда да черпя,
за да мога с усмивка деня
да посрещна...
"Надеждата умира последна".
А моята почти се изчерпа.
© Ваня Всички права запазени