Jul 28, 2010, 2:35 PM

Надежда ли? 

  Poetry » White poetry
394 0 0

Надежда ли?

 

Откъде намирам сили

все още да живея

- и аз сама не зная.

Когато най-близките

ми причиняват болка

с изгарящо желание

в калта да ме заринат,

достойнството и гордостта ми

на сметището да изхвърлят...

- как тогава да живея?!

Вместо ръка за помощ,

с пръст ме сочат:

"Неудачник, нищожество си ти!"

 

Покажете ми извор бездънен,

от който надежда да черпя,

за да мога с усмивка деня

да посрещна...

"Надеждата умира последна".

А моята почти се изчерпа.

© Ваня All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??